25. nap – pihenős

Amikor annyit alszom, hogy… na jó, hajnal 3-kor még csak nem tudtam aludni, így a hajnali 9-ig való pihenő azért tán világos.
Mondjuk az ablakon kinézve a hétágra sütő nap meghozta a jókedvem.
Mivel mindkét autó toprongy szarul nézett ki a szemben működő építkezés okán, ezért nekiindultunk az autó lemosásának, tankolni is kellett, ha már 300 alá jutott a benzin ára.
Viszont ezzel a lendülettel már fordulhattunk is rá a vecsési útra, mert elmúlt dél, és ezzel bejuthattunk a boltba, hogy a hűtő se vigyorogjon ránk üresen. Hazafelé autócsere, majd újra az autómosó, és a hétfői fürdőszobai projekt okán a Bauhaus következett.
Az árak itt nem mentek lefelé, viszont a kertészeti részlegen tömegek voltak, értem én, csak azt nem, hogy miért nem lehet azt a 1,5 métert betartani. Én biza a közelükbe sem mentem, így hamar kifelé jöttünk egy szerszámosdoboz, 3 kertészkesztyű és egy halom fénykép és árlista társaságában.
Mivel sikerült hazafelé a péknél kenyérhez jutni, így negyed négy felé már meg is reggeliztem, gondoltam egy óra pihenő nem ártana, az éjszaka okán. Évtizedek óta nem volt ilyen, de elaludtam. Így este 7 órás ébredéskor már esély nem volt a tegnapi kerti meló okán fennálló zöldkupacok felszámolására, és a főzésre sem.
A nap jó híre volt Nyuszi telefonja, ami reményt ad, hogy a hét közepén már kreatívkodhatok, nem mintha próbáltam volna már, de ugye nem tudhatom, hogy biztosan béna vagyok-e hozzá, ha neki sem kedzek.
Viszont némi momo adomány melón dolgoztam online, és tervezési fázisba került a jövő heti időbeosztás.
A vírushelyzetet fokozván II. Erzsébet királynő beszédet mondott a brit népnek, ami csupán azért para, mert legutoljára Diana hercegnő halálakor, közvetlenül előtte pedig a 2. világháború okán szólt a néphez. Hidegrázós helyzet.
Még mindig a legvacakabb érzés, hogy nem látszik ennek a helyzetnek a vége. A legvége. Amikor végre már nem csak maszkban lehet kimenni, amikor újra kinyitnak a boltok, büntetlenül lehet elmenni kirándulni, múzeumba, moziba, és SZÍNHÁZBA.
Nem tudom milyen időtáv van, de nekem már most mehetnékem van. Pedig most a #maradjotthon jegyében telnek a napok.
Holnap ügyfelezés, mire hazaérek már fürdő szétkapás. Legalább többször megyek anyuhoz, méteres távolságból, de fürdeni csak kell ezen a héten is.