Anyaszemefénye – Pintér Béla és Társulata

Két házaspár, a szeretők, a képmutatás és sok-sok csavar a Sztártévé stábjában.
Barna Brigitta (Jordán Adél) kezdésnek épp barátnőjét Lublói Kamillát (Roszik Hella) vígasztalja, aki megcsalós sms-en kapta férjét, Taróczy Csongort (Pintér Béla, iszonyú visszataszító parókában…). Utóbbi adásrendező eme “csodás” alkotói csapatban. Az eltévedt, alkoholmámorban címzett sms-t Tóth Eszter (Fodor Annamária) a csatorna szakácsnője kapja, akit csupán az nem dug meg, aki nem akar.
Brigitta (művésznevén: Giordano Brunella) férje – Krazsnai Péter (Nagy Ervin) is Eszterre utazik, majd nem tűrve ezt, jön a bosszúszex a csöves-kábszeres rockercsávóval (Jankovics Péterrel – fel sem ismerhető, lehet a 14. sor és a távolság az oka), és a lecsúszás.
Miközben a szálak két évvel későbbre vezetnek, ahol a már “józan” életű Brigitta újra a családjának él, Nyüves exdrogos is új életet kezd, és hitgyülire hajazó (na jó, ez a fején lévő szőrre erős túlzás) porszívó ügynöknek is kinézve tér vissza. Ez a találkozás viszi tovább a mi főhősünket a Csongorhoz, akit már röptetett addigra a neje, és éppen drog-alkohol mámorban próbálja kiheverni, hogy exneje összeáll egy szerelmes leszbi kapcsolatba mindenki Eszterével.
Mindeközben Brigitta és Péter lánya, Mercédesz (Stefanovics Angéla) zseniálisan kislányos, aki mindenlébenkanál típusú kamasz, erősen a papa kedvence. A végkifejlet végzetes, a drogosmama kinyúvad a bosszúszomjas Péter karmai között, aki már a lányát sem mentheti meg az elszabadult anyjától.
Csongor kapcsolja le az elaődást a végén, befejezettnek nyilvánítva a káoszt.
Végig zenében, és dalban mondják el a történetet, ami hol sok, hol sokk és van, amikor a legszebb. Az összes színész olyan csodás hanggal énekel, hogy csak pislogok rácsodálkozva az eddig előlem erősen rejtett énekhangjukkal.
Pintér Béla nem csak játszik, ő rendezte, a sok munka látszik benne, de annyira nem fülbemászó, hogy sokszornézős legyen, de kihagyni vétek lenne.

Szólj hozzá!