Isteni végjáték – Átrium Színház

“A Mindenható szerepében: Alföldi Róbert”

És tényleg! Eljött Budapestre a Mindenható, hogy elmondja az új tízparancsolatot, és összekösse a múlttal a jelent, és jövőt mutasson. Nem mintha ez utóbbi olyan csábító lenne, mert a múlt történéseiből valahogy nem sikerült tanulnunk, és nem csupán Jézus történetéből, de a Biblia is mintha tök hiába lenne kötelező olvasmány, még véletlenül sem fogadjuk meg a benne írt tanításokat. Így Isten megérkezett, berontott ma este az életünkbe és elhozta magával Gábriel és Mihály (Ivanics Tamás és Csiby Gerely) személyében az akrangyalait.

Utóbbiak nélkülözhetetlenek, az előadás elejétől a végéig segítenek a történetben, a parancsolatok értelmezésében.

Mindenhatónk jön, lát, és egy igazi show keretében eladja nekünk az új tízparancsolatot, megfűszerezve a múlt és a jelen erre vonatkozó intelmeivel, történeteivel.
Nem hagyjuk ki a bibliai történeteket, tanulságokat, megható és fájó történeteket, de nevetünk is, amikor pedig sírni kellene a magunk által választott kilátástalan sorsunk okán.
Beszólogat az előadás? BE! A politikusoknak? Naná! DE nem csak nekik, az a felszín. Minden történés mögött mi vagyunk, nem a Mindenható, hanem mi, akik hagytuk, hogy így legyen, ide vezessenek a döntéseink. Együtt csesztük el, csak nekünk van esélyünk helyre rántani az eseményeket, mert Istent lehet hívni, de pont nem érdekli hogyan tornázzuk vissza magunkat a hosszútávon normális életet bizosító útra, konkrétan szépen elengedi a kezünket, ha már eddig nem hallgattunk rá egy hangyányit, bocsi, krumplibogárnyit sem…

Az előadás tele van remek ötletekkel, humorra, energiával, szem nem marad szárazon hol a nevetéstől, hol a fájdalmas felismeréstől. A sok “aha” homlokracsapós, tükörbenézős pillanat sem hiányzott ma este. Ha őszinte vagy, és még ismered a tükörbe nézés fogalmát, akkor tetszeni fog ez a szókimondó, rendhagyóan és szokásosan átriumos előadás, amiben Alföldi Róbert egy még újabb arcát mutatja meg “Isten áldásával”.

Sokszornézős, töményen pörgős előadás.

(Az Átrium SZFE-t támogató dekorációval, megújult bisztróval az előtérben nagyon menő lett az új évadban!)
Covid helyzet szabályozása: KATTINTS IDE, HOGY TUDD MI VÁR RÁD A SZÍNHÁZBAN!  

Szólj hozzá!