Mary Poppins – Madách Színház

Gyerekszereplős, de nem kisgyerekeknek (lásd 10 év alatt) való történet! Kevéssé van kommunikálva, így a fél ház unatkozik, és hisztis, a szülők-nagyszülők meg pilláznak, hogy mi nem tetszik nekik ezen az előadáson.

Mert tényleg jó! Sőt, igazán látványos, jól szól, klassz történet, és a színészi alakítások is pont a helyükön vannak, mindenki szívét-lelkét odatolja a színpadra.

A Banks család állandó bébisintér keresésben van, mert a két gyerek (Sebők Dóra Anna és Molnár André Lukács) sportot űz a pótdadusok elüldözésében. Banks apuka (Dunai Tamás) tipikus elfoglalt bankalkalmazott, szarik a családjára, nagyjából dísznek van neki, éljen a bank! felkiáltással. Az anyuka (Gallusz Nikolett) pedig próbál otthon úrrá lenni a káoszon, de az exszínésznői karriert dobó családanyává változott feleség képességeit ez erősen meghaladja. Súlyosbítja a helyzetet Robertson (Németh Gábor), aki a talpraesett szakácsnő (Dobos Judit) mellett könnyítene a háznép életén, csak nem jön neki össze.

Ebbe a zűrös famíliába érkezik Mary Poppins  (szerencsésen ma este Auksz Éva varázsol el minket), aki kézbe veszi nem csak a gyereknevelést, hanem úgy a család megnevelését is. Igazi lelki társa Berti (Sánta László), aki főállásban kéményseprő, másképpen pedig ő is igazi életművész-varázsló.
A család sokáig nem talál magára, főleg a családfő ridegsége miatt, amit simán rákennek a korábbi nevelőnőjére (Sáfár Mónika), amiben van valami, de azért egy felnőtt családos ember nem lehet ennyire korlátolt. Jár is neki a büntetés, a bankigazgató (Koltai János) helyből kirúgja, amikor elhiszi, hogy mellényúlt, az első alkalom, amikor nem csak az eszével, hanem a szívével döntött a drága papa (Mary Poppins és a gyerekei hatására).
A korábban megleckéztetési célból elszökött Mary Poppins visszatér, és helyrerántja a családi békét, és persze jön a happy-end is: mehet vissza a papa a bankba dolgozni, miközben rájönnek, hogy már nem is kell bébicsősz, mert saját maguknak gyártották a két gyereküket, lehet velük akár élvezni is az életet.

Nagyon jól szól minden dal, látványos a koreográfia, mozgalmas a színpadi látvány.

Zseniálisan megrendezve Szirtes Tamás által.

Szólj hozzá!