Életrevalók – Játékszín

Philippe (Hirtling István) kőgazdag, szép ház, vagyon, amit csak akar. Az egészsége viszont romokban, egy baleset okán nyaktól lefelé lebénult. Van segítsége, de szüksége  van egy újabb kisegítőre.
Driss (Vadász Gábor) frissen szabadult a sittről, ahol 6 hónapot sikerült eltöltenie, és éppen a segély kiutalásához szükséges munkáltatói elutasítást szeretné beszerezni, ezért “munkára” jelentkezik ápolónak Philippe-nél. A nyomorból nem sok kilátás nyílik, de nála képzettebb, és alkalmatlanabb jelöltek vannak.
Fogadnak, hogy egy hetet sem fog kibírni… Nemcsak kibír, de új színt hoz Philippe életébe: az életigenlő, mindent túlélő és nagyon őszinte, nem képmutató srác nélkülözhetetlenné válik.
A mamája, a huga, a haverjai, az idős ápolónő, Philippe asszisztense, lánya, annak udvarlója mind-mind olyan karakterek, akik életének kikerülhetetlen része Driss, vagy azzá válik.
Életörömét nem csak beviszi a roki házba, de ott is hagyja maga után.
A zene, a vetített látványvilág, a pörgős történet, a nevettető humor, a könnyek, a meghatottság…. Ez a valódi színház: nevettünk-sírtunk, majd újra és újra.
Sok szerepben: Erdélyi Tímea, Zsurzs Kati (!!!), Szölöskei Tímea, Szirtes Balász, Petyi János
Horgas Ádám rendezte felejthetetlenné.

Szólj hozzá!