Ügyes kis hazugsáok – RAM Colosseum

Bill és Billy (apa és fia) éppen a reggeli teniszmeccs részleteit beszélik ki, miközben Bill-nek (Szeredney Béla) feltűnik, hogy milyen könnyen verte meg két szettben Billy-t (Nagy Sándor). Ezen elméláznak még, de van valami, no nem a levegőben, hanem Billy begyében, sőt, a lelkén szárad. Nem mondom, hogy hamar, de egyszercsak kibukik a sztori: Billy az edzőteremben összekavarodott az isteni személyi edzővel, aki határesetben súrolja a pedofília határát, lévén 21 éves. Bill ezen cseppet kibukik, mert ugye csodafia nemrég nősült, jött is menetrend szerint a kisunoka, aki tényleg pici, van vagy 3 hónapos, és persze teszi a dolgát: eszik, sír, teleszarja a pelenkát, eszik, sír…. stb. Felesége Jane (Balla Eszter) otthon van a kicsivel, aminél többet szeretne, így gondolkodik a “irány visszamenni dolgozni” projekten, de egy 3 hónapos csecsemő mellől ezt ugye ő sem gondolhatja komolyan.

Bill apuka hazaszalad Alice (Kerekes Éva) karjai közé, és rögtön belefut a pofonba: a harmadik keresztkérdésen elbukik: igen az imádott fiú házasságával gubancolódás kialalkulása van folyamatban. Erre mit tehet egy bevállalós és talpraesett anya, meghívja az ifjú párt sajttortás vacsira. A szitu kínosabb nem is lehet, Billyt non-stop hivogatja a szerelmetes személyi edzője, Jane a gyerekkel és Billy töketlenéségvel van elfoglalva, Bill lapít, mint ahogy kell, Alice pedig mindig akkor van jó helyen, amikor kell. Bele is kérdez mindig a közepébe.

Kis hazugságok még csak-csak vannak, de ezek valahogy összekuszálódnak, majd egy nagy halmazzá állnak össze.

Alice mentené anyós szerepben a helyzetet, először csak Jane-nel akar kettesben fürdőzni menni, de később elég lenne a welness helyett egy csudajó megbeszélés. Ettől kapja meg az idegrohamot először a két pasi, de a gépezetként műkdöő Alice-t leállítani nem lehet.

Sőt, emeli Alice a tétet, amikor férje és fia jelenlétében elmeséli, hogy amikor 3 hónapos volt a fia, akkor visszaemnt 4 órában dolgozi, és elcsábította a könyvtárban a fiúkat. Főleg egy fiút, akivel nem csak szemezett, hanem egymásba is gabalyodtak. Bill ezen cseppet kiakad, de pontosan tudja, hogy mivel a felesége visszajött, addig nem lesz gond.

Jane érzi, hogy ellaposodott a házasságuk, és még Billy főnökét is megkérdezi, hogy jó-e az időpont. Hogy mihez is? Hát egy hollywood-i úthoz, amire a férjeét vinné cseppet vadulni. Ugyanerről álmodott Billy is, csak nem vele, hanem a szezmélyi edzővel, de itt már kezd belebolondulni a kismama feleségébe.

Alice vallomása felborítja az egész csalásdot, de a férje Bill biztos lábakon áll, pláne, ha még a fia is felleli végre emlékei között a kissé megborultam pelenkaszagú feleségét.

Ekkor döbbenti rá Jane utazási terve és Alice régi törétnete Billy-t, hogy neki repülnie kell kettesben a feleségével, mert majd ott a távolban mndentől megtalálják egymást.

Szirtes Tamás pont annyira rendezte ezt az előadást nevetősre, meghatottra, mint ahogy kell.

Szólj hozzá!