Tisztelt Hazudozó! – Rózsavölgyi Szalon

Bernard Shaw (Jordán Tamás) és Stella P. Campbell (Molnár Piroska) levelezése a színpadon, és azon túl a megunhatatlanul hangulatos Rózsavölgyiben.

Egy igazán soha be nem teljesült szerelem története, a levelekből áradó szeretet, szerelem, történelem, lelki-szellemi párbaj nyomán. Előttünk nyílik ki az író és a színésznő szíve, sodorják őket a közös munkák, az egymás iránti rajongás. Nem maradhat ki a család, a közös és külön élet, és a békeidők után beköszöntő szomorú történelem sem, ami meghatározó: az író sikeres, ünnepelt, a színésznő kiöregedett, mellőzött, de egymás barátságára a végsőkig számíthatnak.

Stella az első Eliza a sztáríró My Fair Lady-jében, és első a szívében is. A darab bemutatója körüli események, érzelmek, majd a túl gyorsan megérkező világháború repít minket a századelőre, vissza a még békés Londonba. Shaw házas, Stella pedig húzza, szívja a vérét, és végtelenül szereti, bár máshoz megy férjhez. A háború véget vet a londoni előadásoknak, az élet a tét, és nem az esti szórakozás. Nem mindenki éli túl, ahogy Stella családja is az áldozatok között van nagyon fájón.

Életük számos pontján találkoznak még, mint ahogy az őket játszó Jordán Tamás és Molnár Piroska színészóriások is pályájuk során. Összeszokott páros, telepakolják a színpadot érzésekkel, humorral és még valami plusz van a levegőben… de arra most nincsenek szavak, csak az érzés.

A második felvonásban szinte észrevétlenül sodródunk át a My Fair Lady talán legjobb pillanataiba Mr Higgins és Eliza jelenik meg hirtelen a színpadon az író és a színésznő előadásában. Előadás az előadásban. 🙂

Nevetünk és elérzékenyülünk, pillanatokra sem múlik a varázs, imádjuk nagyon, nem csak a történetet, a leveleket, hanem azt a színészi játékot, amit ma este kaptunk Valló Péter rendezésében.

 

Szólj hozzá!