Káosz – Karinthy Színház

Három vagány csaj aktuális életébe kapcsolódunk be egy rövid időre. A Káosz mindegyikük életét alapvetően meghatározza, nyilván nem véletlenül barátnők ők.

Szofi (Botos Éva) általános iskolai tanerő, a lelkes fajtából egy alapítványi suliban, ahová új diri érkezett, aki tuti sokmindenre alkalmas, de iskolavezetésre a legkevésbé. Szofi vagány csaj, fél kézzel vezényli otthon a két gyerek + férj kombóval a lakásfelújítást, mindezek mellett simán beszól és üt, ha a kávézóban beletipornak a privát aurájába, majd az iskolai problémáinak megoldásába fog, amelyben a két másik kattant barátnő lesz segítségére.

Júlia (Bozó Andrea) agyturkász, Szofi barátnője és Emma tesója. Neki is spéci agyturkászra lenne szüksége, mert baromira tudja osztani az észt, ahelyett, hogy a saját elcseszett életével kezdene valamit. Eseményeink idején befut hozzá az aktuális páciens mindkét énje, amiből a vagányabb pasiba bele is zúg, ettől pedig élete még problémásabbá válik. Súlyosbítja a helyzetet a tesója és barátnője problémáinak halmaza, amibe simán belekeveredik.

Emma (Szávai Viktória) a legvagányabb a társaságból, éppen válófélben a férjétől, aki az óvódás kislányát próbálja elszakítani tőle. Békehajózásra mennek, de a pasi csak nem tudja megváltoztatni szokásait, simán lepattan az első kurva látványára, amit Emma nem hagy szó nélkül: a versenytárs plasztikai orvos kezére jut, nem önként, muszájból, mert össze kell rakni újra a bevert ábrázatát.

Miközben Emma a bíróságon harcol a lányáért, Szofi a beszédére készül az iskolai ünnepségen, ahol meg sem említheti, hogy veszélyben a suli, Júlia pedig közös jövőről álmodik új majdnempasijával.

“Ezután az események a következő fordulatot vették… ” Ja, az már spoiler lenne… 😀

Járunk kávézóban, Júlia rendelőjében, a hajón, a suliban és még megannyi helyszínen. Speciálisak a “díszletek”: Horgas Péter ötletességét dícséri a látvány (Kaszai Sándor és Makai Attila a fény és díszletkivitelezésért feleltek, nem mondanám, ha nem így lenne: remek csapat!).
(és akkor zárójelben: ugyanúgy Horgas Péter követte el a Játékszínben az ottani díszlet megtervezését, ugyanezzel a kivetítéses technikával, az is tetszett már, de itt ezerszer jobban sikerült, és nemcsak a díszlet, az előadás is 🙂 )

Káosz az életed? Á, menj és nézd meg Horgas Ádám rendezésében a Káoszt!

Jobban leszel, hidd el!

Mert hazáig énekled a kocsiban hangosan ordítva: Sten kuku tálilári sten kuku tátá… 😀 Aztán hazaérsz és veszel rá újra jegyet 😀

 

Szólj hozzá!